Later is soms dichter bij dan u denkt. Ook dan wilt u fijn blijven wonen. Thuis of in een nieuwe woning voor senioren. Wie betaalt wat? Waarvoor kan ik bij de gemeente terecht? En, hoe kan ik het zelf regelen? In deze artikelen delen wij slimme tips en praktische adviezen. Doel is dat u met deze tips en adviezen weer een stap verder komt. Ook laten we zien hoe u zelf met de tips aan de slag kunt. Op de manier zoals u dat wil; via de gemeente, met vrijwilligers of particulier. Voor elke wens en elke beurs bestaan meerdere mogelijkheden.

Veilig thuiswonen dankzij slimme technieken
Alarmsystemen, apps, sensoren, speciale beeldschermen: er zijn tegenwoordig allerlei slimme technieken die u helpen om langer en veilig thuiswonen mogelijkLees verder »

Sociale huurwoning voor senioren
Ons land kent twee soorten huurwoningen: sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector. Woont u nu in een (misschienLees verder »

Hulp bij verhuizen: volg deze 3 stappen
Verhuizen op latere leeftijd is een belangrijke stap. U kunt in deze fase van uw leven nadenken over de woningLees verder »

Huishoudelijke hulp: hoe regelt u het, hoe betaalt u het?
Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd gevoel. Een goede huishoudelijke hulp doet dan ook meer dan stofzuigen, de vaat wassen,Lees verder »

Zorg thuis in uw gemeente regelt u zo.
Nu u ouder wordt en meer thuis bent, is dat thuis misschien wel belangrijker dan ooit. Hier zijn uw spullen,Lees verder »

Uw woning aanpassen: gemeenten en zorgverzekeraars denken en betalen mee
Inwoners die zo lang, zo prettig en zo veilig mogelijk thuis blijven wonen: dat is waar gemeenten zich voor inzetten.Lees verder »