Alarmsystemen, apps, sensoren, speciale beeldschermen: er zijn tegenwoordig allerlei slimme technieken die u helpen om langer en veilig thuiswonen mogelijk te maken. U bent zelf sneller bereikbaar. U kunt anderen sneller bereiken. U bent omringd door vaak onzichtbare hulpmiddelen.

Want dat is het fijne: al die nieuwe techniek is klein, maar slim. Bovendien zijn die producten ontwikkeld speciaal voor mensen die niets van techniek weten, dus zeer gebruiksvriendelijk. En: deze innovaties zijn steeds beter betaalbaar of soms zelfs helemaal gratis! We hebben 5 nieuwe producten voor u op een rijtje gezet.

1. Via een online leefstijlmonitor contact met uw (klein)kinderen, buren of mantelzorger

Sensara HomeCare is voor alleenwonende oudere. Het is een makkelijk te gebruiken online leefstijlmonitor die uw kinderen, vrienden of buren waarschuwt mocht er iets aan de hand zijn. Een oogje in het zeil die u helpt zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. Voor uw geliefden is het een makkelijke manier om tóch te zorgen als je niet fysiek aanwezig kan zijn. U
De leefstijlmonitor attendeert u ook op mogelijke gezondheidsrisico’s zoals toenemend valgevaar of kans op uitdroging in de zomer. Vroegtijdig signaleren van dergelijke risico’s geeft u de mogelijkheid om te voorkomen in plaats van te genezen.

2. Nooit meer bang voor keukenbrand, met de Stove Guard

Het is de grote angst van veel senioren die alleen wonen (en hun kinderen!): de pan op het gas vergeten. En veel senioren denken dat het anderen overkomt, ‘maar mij toch zeker niet’. Toch gebeurt het jaarlijks nog honderden keren. De Stove Guard is een slimme, kleine sensor die zekerheid geeft. De sensor wordt onder de afzuigkap geplaatst, boven het fornuis. Zodra daar reden voor is, slaat de sensor alarm en wordt de toevoer naar het fornuis afgesloten. De investering meer dan waard!

3. Veilig thuiswonen met sensoren die u beschermen en behoeden

Er zijn tegenwoordig allerlei sensoren te koop die in huis discreet volgen wat u doet. Hoe laat en waar gaan lichten aan? Is er nog beweging in huis? Dat klinkt als een privédetective over de vloer, maar is het niet. De sensoren slaan niets op, ze registreren alleen maar. En als er reden is voor zorg geven ze een signaal. Aan familie, zorg- en hulpverleners, een alarmcentrale, afhankelijk van het product. Zo kunt u langer veilig thuiswonen.

4. Persoonlijk alarm

U kent ongetwijfeld het traditionele persoonsalarm: een halsketting met een alarmknop. Nieuwe techniek heeft geleid tot slimmere versie van de halsketting. Zo is er een systeem dat de mogelijkheid biedt voor sociale alarmering via een beeld-beeldverbinding, SMS of e-mail. Uitbreiding met een hals- of polszender is mogelijk. Koppelingen met inbraakbeveiligingssystemen verhogen de veiligheid.

5. Veiliger de trap op

Er zijn ook nieuwe producten die niet elektronisch zijn. Zo is er de Assistep. De Assistep bestaat uit een handleuning die geïnstalleerd wordt langs de trapopgang voorzien van een handbeugel die u voortbeweegt over deze handleuning. Zodra u uit balans raakt, dreigt te vallen of gewoon even wilt uitrusten blokkeert de beugel automatisch om u te ondersteunen.Een mooi hulpmiddel om langer en veilig thuis te kunnen wonen, zonder ingrijpende aanpassingen.