Waar heb ik recht op? Waar kan ik terecht om diensten aan huis te regelen? En hoe financier ik de verbouwing van mijn woning? Zomaar een aantal vragen op een rij. Heeft u ook vragen over fijn wonen in Utrecht? Hier laten we zien hoe u zo lang mogelijk fijn en veilig kunt blijven wonen. In uw eigen woning of in een nieuwe woning.

Verhuizen? Nog even niet

Het liefst wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Vertrouwd in uw eigen omgeving. In de wijk, inLees verder »
Veilig thuiswonen

Veilig thuiswonen dankzij slimme technieken

Alarmsystemen, apps, sensoren, speciale beeldschermen: er zijn tegenwoordig allerlei slimme technieken die u helpen om langer en veilig thuiswonen mogelijkLees verder »
Sociale huurwoning voor senioren

Sociale huurwoning voor senioren

Ons land kent twee soorten huurwoningen: sociale huurwoningen en woningen in de vrije sector. Woont u nu in een (misschienLees verder »
Hulp bij verhuizen

Hulp bij verhuizen: volg deze 3 stappen

Verhuizen op latere leeftijd is een belangrijke stap. U kunt in deze fase van uw leven nadenken over de woningLees verder »
woonvormen voor senioren

Negen woonvormen voor senioren: wat zijn de verschillen?

Heeft u ooit gehoord van een kangoeroewoning? Weet u precies het verschil tussen een zorghotel en een serviceflat? En waaromLees verder »
Van koopwoning naar huurwoning

Van koopwoning naar huurwoning: ken de spelregels

‘Toen ik 60 was, heb ik mijn vierkamerflat na 33 jaar verkocht en ben ik naar een kleiner senioren huurappartementLees verder »