Benieuwd hoe senioren in Utrecht wonen? Nieuwsgierig hoe zij hun woning hebben aangepast of waarom zij zijn verhuisd? Wij keken binnen bij Utrechters die de seniore leeftijd hebben bereikt. Als eerste wijk in Utrecht bezochten wij Tuindorp. Inmiddels zijn we ook op bezoek geweest bij bewoners van andere Utrechtse wijken. Lees hier de mooie verhalen en bekijk de foto’s. Veel plezier!

fam Altunsoy
Binnenkijken bij ...

Ziekenhuisarts helpt Ömer aan verhuisadviseur

Na een nachtelijke val kwam de vader van Ömer Altunsoy in het ziekenhuis terecht. Toen Ömer het met de behandelendLees verder »
Verhuisadviseurs
Binnenkijken bij ...

Verhuisadviseur Senioren helpt 55-plussers in de zoektocht naar een passende woning

Verhuizen doe je niet even zomaar. En voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen of moeten blijven wonen isLees verder »
Binnenkijken bij ...

Elly Verkleij (52): “Onderzoek welke woonalternatieven er zijn”

De kinderen zijn het huis uit en uw woning voelt te groot. Of door gezondheidsklachten wilt u graag meer aangepastLees verder »
tuinkamer zithoek
Binnenkijken bij ...

Marianne Coopmans (67): “We zijn verhuisd voor een comfortabeler leven”

Van een grote eengezinswoning in Voordorp naar een levensloopbestendig appartement in de binnenstad van Utrecht: Marianne Coopmans heeft 1,5 jaarLees verder »
Binnenkijken bij ...

Tonny Rosbergen (79): “Zorg voor een goed netwerk om je heen”

Thuis blijven wonen of verhuizen naar een appartement? Tonny Rosbergen is er inmiddels uit: ze blijft. Al 40 jaar woontLees verder »
Binnenkijken bij ...

Lida Kooter (78): “Fijn dat ik zelf de keuze kan maken om te verhuizen”

Met energieke tred loopt Lida Kooter (78) door haar nieuwe appartement in De Leijenburgh in Bilthoven. Het is duurzaam gebouwd,Lees verder »
Binnenkijken bij ...

Mehdi Boukaanoun (69): “Mensen hebben gezamenlijk wonen nodig”

Hij kijkt er reikhalzend naar uit: een woongemeenschap waar hij, zijn vrouw en andere migrantenouderen samen oud kunnen worden. ZoalsLees verder »
Binnenkijken bij ...

Hilde Vervaat (82): “Samenwonen of niet?”

Verscholen in het groen van Overvecht-Noord, vlak bij Stadstuin Klopvaart, ligt de hoekwoning van Hilde Vervaat. Of ze nog langLees verder »
Binnenkijken bij ...

Magda Spermon (77): “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”

Ze ging van bijna 200 naar 48 vierkante meter woonruimte, en moest dus veel wegdoen. Lastig? “Welnee, uiteindelijk zijn spullenLees verder »
Binnenkijken bij ...

Fatma Ildemir (63): “Op deze plek voel ik mij veilig”

Dat verhuizen niet voor iedereen gemakkelijk is, blijkt uit het verhaal van Fatma Ildemir. Met heel veel plezier woont zeLees verder »
Binnenkijken bij ...

Basdew Makhan (75): “Een verzorgingshuis lijkt me gezellig”

Hij is blij met zijn appartement in een Surinaamse woongroep in Lombok. Maar dat er al jaren geen gemeenschappelijke ruimteLees verder »
Binnenkijken bij ...

Mien Boer-Schaafsma (89): “Zonder Peter zou ik hier niet kunnen wonen”

Mien Boer-Schaafsma is blij dat ze de stap heeft gezet: ze verhuisde van Alkmaar naar Utrecht. Nu woont ze inLees verder »
Binnenkijken bij ...

Els Leicher (69): “Hier kan ik blijven”

Toen Els Leicher vijftien jaar geleden een rugwervel brak, realiseerde ze zich ineens hoe kwetsbaar ze in haar huis metLees verder »
Binnenkijken bij ...

Henk Nass (83): “Niemand hoeft hier eenzaam te zijn”

Henk Nass en zijn vrouw Rikie Dernison (84) zijn geboren en getogen in Utrecht. Ze hebben hun hart niet alleenLees verder »
Binnenkijken bij ...

Janne van Malenstein (66): “Dit is een gemeenschap voor jong en oud”

Vier appartementen die samen een grote hal delen. Dat levert een prachtige vorm van wonen op, vindt Janne van MalensteinLees verder »
Binnenkijken bij ...

Peet Valstar (66): “De stad uit? Misschien, ooit”

Zes jaar geleden kwam Peet naar Lunetten om een samengesteld gezin te vormen met Doortje (50) en haar zoon JoshLees verder »
Binnenkijken bij ...

Huti Hoen (73) en Paul Pottelberghe (70): “We wilden verhuizen voor we de trap niet meer op konden”

Ze vonden hun jaren 30-huis niet ideaal voor een ouder wordend stel. Daarom besloten Huti Hoen en Paul van PottelbergheLees verder »
Tuindorp
Binnenkijken bij ...

Antoon Klemann (88): “Wij willen graag in Tuindorp blijven”

Verrassend vitaal zijn ze nog: Antoon Klemann en zijn vrouw Coby (91). Ze wonen zelfstandig in een eengezinswoning in TuindorpLees verder »
Bart Engbers
Binnenkijken bij ...

Bart Engbers (69): “Ik woon hier prachtig!”

De Louise Kerlinghof is “een dorpje in Tuindorp”, vindt Bart Engbers. Hij bewoont er een maisonnette en dat bevalt prima.Lees verder »
maarten Hartrich
Binnenkijken bij ...

Maarten Hartrich (63): “Dit huis is mijn levenswerk”

Maarten Hartrich noemt zijn woning “een van de mooiste huizen van Tuindorp”. De helft van tijd wonen zijn beide dochtersLees verder »
Zelfstandig wonen
Binnenkijken bij ...

Riet Van der Meulen (92): “Ik woon zelfstandig met een beetje hulp”

Op de zesde verdieping van zorgcentrum Careyn Tuindorp Oost woont Riet van der Meulen. Het verzorgingshuis wordt de komende jarenLees verder »
Weia Reinboud
Binnenkijken bij ...

Weia Reinboud (66): “In een woongroep kun je spullen en kosten delen”

Weia Reinboud behoort tot de eerste bewoners van Het Groene Dak. Begin jaren negentig kwam ze naar deze ecologische woonwijkLees verder »