Benieuwd hoe senioren in Utrecht wonen? Nieuwsgierig hoe zij hun woning hebben aangepast of waarom zij zijn verhuisd? Wij keken binnen bij Utrechters die de seniore leeftijd hebben bereikt. Als eerste wijk in Utrecht bezochten wij Tuindorp. Lees hier de mooie verhalen en bekijk de foto’s. Veel plezier!

Tuindorp
Binnenkijken bij ...

Antoon Klemann (88): “Wij willen graag in Tuindorp blijven”

Verrassend vitaal zijn ze nog: Antoon Klemann en zijn vrouw Coby (91). Ze wonen zelfstandig in een eengezinswoning in TuindorpLees verder »
Bart Engbers
Binnenkijken bij ...

Bart Engbers (69): “Ik woon hier prachtig!”

De Louise Kerlinghof is “een dorpje in Tuindorp”, vindt Bart Engbers. Hij bewoont er een maisonnette en dat bevalt prima.Lees verder »
carla-keuken
Binnenkijken bij ...

Carla Walscheid van Dijk-Van Pinxteren (73): “Ik ging van een herenhuis naar een appartement”

Na het plotselinge overlijden van haar man, kwam Carla’s leven in een stroomversnelling. Ze moest het huis verkopen waar zeLees verder »
maarten Hartrich
Binnenkijken bij ...

Maarten Hartrich (63): “Dit huis is mijn levenswerk”

Maarten Hartrich noemt zijn woning “een van de mooiste huizen van Tuindorp”. De helft van tijd wonen zijn beide dochtersLees verder »
Zelfstandig wonen
Binnenkijken bij ...

Riet Van der Meulen (92) “Ik woon zelfstandig met een beetje hulp”

Op de zesde verdieping van zorgcentrum Careyn Tuindorp Oost woont Riet van der Meulen. Het verzorgingshuis wordt de komende jarenLees verder »
Weia Reinboud
Binnenkijken bij ...

Weia Reinboud (66): “In een woongroep kun je spullen en kosten delen”

Weia Reinboud behoort tot de eerste bewoners van Het Groene Dak. Begin jaren negentig kwam ze naar deze ecologische woonwijkLees verder »